GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V

GTA 5 - Grand Theft Auto V
 

A Játékról
Térképek
Járművek
GTA Online
Érdekességek
Egyéb
R* Weboldalak
Képgaléria
Videók
Véletlen Kép

GTA 5

Grand Theft Auto V

GTA 5 Fegyverek
Írta: Viktor - GTAGames.hu   
2013. május 12. vasárnap, 15:06

gta5 weapons banner

Mint minden más GTA részben a Grand Theft Auto 5-ben is a játék egyik alap kövét a fegyverek adják. Ezek száma a GTA 5-ben már elképesztő méretűre duzzadt, minden eddigi játéknál több található ugyanis benne. A fegyverek sokaságával együtt, egyben a sokszínűséget is magukban hordozzák, hisz a fegyvereknek egy olyan széles skáláját hozta el nekünk a Rockstar Games, mely nemcsak a GTA-k között de más, fegyveres játékok között is büszkén megállja a helyét. A Grand Theft Auto 5-ös fegyvereket a következő kategóriákba szedtük össze nektek a könnyebb rendszerezés érdekében, de lejjebb tekerve az összeset külön-külön is megtekinthetitek, az oldal alján pedig egy rövid cikk erejéig megemlítjük a GTA 5 új fegyverrendszernek főbb jellemzőit is. Na de íme a kategóriák, melyekre felosztottuk őket:

Öklök | Kézi fegyverek | Pisztolyok | Gépfegyverek | Puskák
Nehézfegyverek | Eldobható FegyverekEgyéb/Tárgyak
Fegyverrendszer

Minden fegyver csalás:

  • Y, RT, Balra, LB, A, Jobbra, YA, Le, X, LB, LB, LB (Xbox 360)
  • Háromszög, R2, Balra, L1, X, Jobbra, Háromszög, Le, Négyzet, L1, L1, L1 (PS3)

A játékban található összes fegyver megtalálható lesz nálunk, melyek között szabadon válogathatunk. Ha többször írjuk be ezt a csalást, egyre több és több töltényt kapunk! Vigyázat: a csalás használata befolyásolja a játék 100%-os kijátszását!

Öklök És Lábak (ütés-rúgás)


gta5-fist-small-oklok gta5-lab GTA 5 Malee

Mint minden GTA részben, itt is alap fegyvernek számítanak az ökleink. Mindig kéznél vannak, éppen ezért a legszűkebb, legnehezebb helyzetekben is kivághatjuk vele magunkat a bajból. Az ökleink mellett pedig a lábunknak is nagy szerepe lesz, főként verekedésekben, hisz ezentúl bármikor bárkibe istenieset belerúghatunk majd. A rúgás valamennyivel nagyobb sebzést okoz mint az ütés.

Kézi Fegyverek


Kés / Tőr / Machete (Knife)

gta 5 kés GTA 5 Knife

Az egyik legrégibb és legmegbízhatóbb társunk a jó öreg kis késecske. Bármikor nálunk lehet, kis helyen is elfér és ami még fontosabb, hatalmas mészárlásokat hajthatunk végre vele, ahogy azt már tettük régebben is, a Grand Theft Auto sorozat régebbi epizódjaiban.

Baseballütő

gta5-baseball-bat gta5-baseball-bat2 GTA 5 Baseball ütő

A GTA 3-ban megismert tökéletes kézi fegyver, mely minden részben szerepelt eddig, ezért mondhatjuk, hogy a GTA sorozat egyik alap ékessége. Sebzési rátája nem túl jó, azonban az ökleinknél még így is halálosabb.

Golfütő

gta5-golf gta5-golf2

Leginkább a Los Santos Golf Club környékén találkozhatunk golfütőkkel. Erőssége körülbelül a baseballütővel egyenlő, talán kicsit kisebb annál. Elég újdonságnak számít, eddigi részekre nem nagyon volt jellemző, bár volt már olyan GTA, melyben szerepelt. (San Andreas)

Teniszütő

gta5-tennis gta5-tennis2

A teniszütő azok közé a fegyverek közé tartozik mely először debütálnak a GTA 5-el a Grand Theft Auto sorozatban. Eddig semelyik GTA epizódban sem találkozhattunk vele. Erőssége megegyezik a golf és baseball ütő erejével.

Kalapács

gta5-hamster-kalapacs GTA 5 Hammer

Szintén újdonság a GTA sorozatban. Eddig nem találkozhattunk vele, most azonban közelebbről is megismerkedhetünk ezzel a brutális gyilkolószerszámmal, melynek erőssége megegyezik az előző kézifegyverekével, egy jól célzott csapással azonban azonnal kiüthetjük vele ellenfelünket.

Távcső

gta5-tavcso

Ugyancsak újdonság a sorozatban, mellyel sok helyen találkozhatunk majd a GTA 5-ben. Sok küldetésnél lesz rá szükségünk, de csak úgy nézelődés céljából is használható. (csak küldetések alkalmával használható)

Gumibot

gta5-gumibot GTA 5 Nightstick

Jó öreg fegyver, a veterán Grand Theft Auto rajongóknak nyilván már ismerős. A kezdetektől alap fegyvernek számít a GTA sorozatban, a GTA 4-el azonban szerepe visszaesett. Szerencsére a Grand Theft Auto 5-ben már biztosan benne lesz, erőssége pedig a többi kézifegyverrel egyenlő lesz.

Törött Sörösüveg

GTA 5 Broken Bottle

A Grand Theft Auto 5 Beach Bum Pack nevezetű kiegészítőjével vállt elérhetővé a játékban. Nem túl erős kézifegyver, mégis sok örömteli percet okozhat gazdájának, egy-egy veszedelmes utcai mészárlás alkalmával.

Pisztolyok


Pistol / Pisztoly

gta5-beretta gta5-beretta2 GTA 5 Pistol

Kedvenc társunk ezúttal is visszatér. A kis pisztoly, mint olyan, minden Grand Theft Auto részben szerepelt már, elengedhetetlen ugyanis a tökéletes bűnözéshez.

Combat Pistol

gta5-glock-20l GTA 5 Combat Pistol

A legtöbb GTA részben szintén megtalálható volt, nagyon gyilkos jószág, mellyel jól célozva egyetlen lövéssel is végezhetünk ellenfelünkkel.

AP Pistol (fél-automata pisztoly)

gta5-M1911A1 GTA 5 AP Pistol

Új fegyver a GTA sorozatban, melynek erőssége körülbelül közepes szintűre tehető, de biztos nem a halálos fegyverek közé. Sajátossága, hogy a "ravasz" meghúzásával egyszerre több töltényt is kiont magából, ennek megfelelően fél-automata.

Pistol .50

GTA 5 Pistol .50

Ez a fegyver valójában a régi GTA részekben csak Desert Eagle fegyvernek hívott drágaság újjáfejlesztett változata. Roppant erős, az egyik leggyilkosabb pisztoly a Grand Theft Auto 5-ben.

Stun Gun / Sokkoló pisztoly

GTA 5 Stungun

Ugyancsak egy nagy újdonság a Grand Theft Auto játékok körében, eddig még egyik részben sem találkozhattunk ilyen fegyverrel. Ez a kis elektromos pisztoly nagyon ötletes, ám korántsem halálos. Inkább csak arra elég, hogy picit megzavarjuk az ellenfelünket, amíg előkapjuk az igazi fegyvert, amivel igazából kivégezzük majd!

SNS Pistoly

GTA 5 SNS Pistol

Ez a fegyver is, akár csak a törött sörösüveg, a Beach Bum Pack nevezetű DLC kiegészítővel vállt elérhetővé a nagyvilág számára. Ez sem számít kifejezetten gyilkos pisztolynak, ám ettől függetlenül rettentően pontos és egy jól célzott fejlövéssel, azért mégis képes bárkit leteríteni.

Gépfegyverek


Carbine Rifle

HK416 HK416-1 colt ar 15 gta 5

A carbine rifle szintén azok közé a fegyverek közé tartozik, melyek először debütálnak GTA sorozatban. Rendkívül gyilkos jószág, a gépfegyverek közül az egyik legerősebb. Nem árt vigyázni vele.

SMG (MP5)

gta5-mp5 gta 5 mp5 icon

Ha pedig már a védelemnél és az óvatosságnál tartunk, akkor muszáj kiemelnünk a jó öreg MP5-ös fegyvert, (most már SMG a neve) mely bizton állítva a legerősebb könnyű-gépfegyver. Az előkelőbb bandatagok kedvelt fegyvere.

Assault SMG

gta5-CTAR-21 gta5-CTAR-21-1 GTA 5 Assault SMG

Az Assault SMG szintén új fegyvernek számít, és akárcsak a carbine rifle, ez is az erősebb gépfegyverek közé tartozik, tehát nemárt vigyázni vele. Sebzési képessége már a felső határt súrolja, ráadásul nagyon pontos is!

Machine Gun

GTA 5 MG

Ha eszetlen gyilkosságról van szó, akkor az egyik legjobb fegyver amit csak választhatunk hozzá, az ez a kis gépfegyver, melynél halálosabbat igen nehéz találni.

Combat Machine Gun

mk 48 gta 5

Egy újfent rendkívül erős gépfegyver, mely 800m távolságra is simán elvisz, így távolról történő gyilkolásnál is tökéletes fegyver lehet számunkra. Amellett, hogy távolra is könnyedén lő, nagyon pontos ráadásul pedig erős is, akár már egy jól célzott golyóval is kiiktathatunk bárkit.

Micro-SMG (Uzi)

gta5-uzi-mini GTA 5 MicroSMG

A GTA sorozatra talán legjobban jellemző fegyver a Micro-SMG, vagy más néven Uzi. Minden részben szerepelt eddig, habár erőssége nem éppen a legjobb, azért ezzel is szépen lehet gyilkolni. Leginkább a szegényebb bandatagok kedvenc fegyvere. Sebzési rátája pedig elég alacsony.

Puskák - Shotgunok


Pump Shotgun

combat-shotgun mossberg 590 gta 5

Ugyan csak elég alap fegyvernek számít, mely a legtöbb GTA részben már megmutatta gyilkos erejét. Sebzési képessége már bőven az erős kategóriában van.

Sawed-Off Shotgun (Lefűrészelt csövű shotgun)

gta5-mossberg-shotgun GTA 5 Sawed OFF Shotgun

A Pump Shotgunnál valamivel erősebb drágaság, de ami ennél is fontosabb, hogy gyorsabb. Jóval gyorsabban lehet újratölteni mint például a Pump Shotgunt, ezért pedig valamivel feljebb is van a ranglétrán nála.

Assault Shotgun

GTA 5 Assault Shotgun

A legerősebb shotgun a játékban. (csak a bullpop erősebb nála, de az csak a gyűjtői kiadásokban szerepel) Nagyon erős és távolra is viszonylag pontos fegyver.

Bullpop Shotgun

GTA 5 Bullpup Shotgun

Egy bődületes shotgun, melynél erősebbet keresve sem találnánk. Egyetlen szomorúsága az, hogy csak a játék gyűjtői és speciális kiadásaiban érhető el.

Nehézfegyverek


Sniper Rifle (távcsöves puska)

psg-sniper-gta5 sniper magnum gta 5

A játék egyik legpontosabb és legerősebb jószága. Nagy távolságra is iszonyatosan pontosan tud lőni, így bármikor bárhol kiiktathatunk vele bárkit. Ha bár erősnek erős, révén hogy egy bitang távcsöves puskáról van szó, azonban nem a legerősebb ebben a kategóriában, a távcsöves puskák között ugyanis az egyel lejjebb található fegyver viszi a pálmát..

Combat Sniper (PSG-1)

GTA 5 HeavySniper

A Grand Theft Auto 5 nehéz-fiújai közé tartozó Sniper puska, mely természetesen egy lövéssel már halálos. Sebzési ereje tehát az extrém erős kategóriában van, ami pedig ennél is különlegesebbé teszi, hogy nagyon messziről is gyorsan és pontosan lő. Tökéletes gyilkolószerszám.

Minigun / Golyószóró

minigun GTA 5 Minigun

Mindenki nagy örömére a Grand Theft Auto 5 palettáján újra köszönthetjük ezt a régi jó barátot. Sajnos a GTA 4-ből kimaradt, azonban most visszatér és még gyilkosabb, még erősebb mint valaha. Az eredetileg helikoptergépágyúnak használt apróság gyilkolóereje természetesen a legerősebb a GTA 5-ben, legalábbis a golyót szóró fegyverek közül.

RPG Rakétavető

gta5-rpg GTA 5 RPG

Ha pedig olyan fegyvert keresünk, mely erősebb még a Minigunnál is, akkor az az RPG. Borzalmasan erős, bármihez hozzáérve azonnal robban. Segítségével az autók/kamionok/buszok egy szempillantás alatt hamuvá válhatnak. A Grand Theft Auto 5 legerősebb fegyvere.

Gránátlövő / Gránátvető

gta 5 gránát vető  GTA 5 gránátvető

Az aknavetőhöz hasonlóan roppant gyilkos jószág, ám hatótávolsága jóval rövidebb mint nagy testvérének. Ettől függetlenül egy borzalmas gyilkolóeszköz bármit szétrobbant, amit csak eltalálunk vele!

Eldobható Fegyverek


Benzines kanna

benzines-kanna-gta5

A benzines kanna mint olyan többféleképp is használható a GTA 5-ben, eldobva és belelőve ugyanis azonnal felrobbanthatjuk, ha pedig kilocsoljuk és meggyújtjuk, akkor szép csendesen tudunk vele bármit porig égetni.

Molotov-koktél

gta5 molotov GTA 5 Molotov

A legtöbb GTA részben jól kiérdemelt helye volt, így a GTA 5-ben is. Elképesztően erős, és ha egyszer valamit felgyújtunk vele, azt lehetetlenség eloltani. Vigyázzunk ugyanakkor, mert egy óvatlan mozdulattal magunkat is felgyújthatjuk.

Gránát (Grenade)

GTA 5 Grenade GTA 5 Kézigránát

Szintén alap fegyver, minden részben benne volt, erős, pontos jószág, melyből nemárt ha mindig a zsebünkben van egy-két darab, ha esetleg eldurvulna a helyzet.

C4 / Plasztik Bomba

c4-plastic c4 gta 5 GTA 5 Sticky Bomb

Először a San Andreasban találkozhattunk vele, aztán kis időre eltűnt a GTA sorozatból, most azonban visszatér és gyilkosabb mint valaha. Távolról is vezérelhető, ezért jó pár küldetésnél elengedhetetlen.

Tear Gas / Füst Gránát

GTA 5 Tear Gas

Újdonság a GTA sorozat történelmében, eddig nem találkozhattunk vele. Főként rablásoknál vesszük majd nagy hasznát, de az ellenfél megbénításában is jó munkát végez, csak vigyázzunk vele, mert ha a füst felénk száll, bennünk is könnyen kárt tehet.

Egyéb Fegyverek


Áram

gta5-aram

A Grand Theft Auto 5-ben már áramot is használhatunk ha megakarunk valakit ölni vagy kínozni. Egyik módszere az akkumulátor töltővel való rázás, de egy-egy leszakadt vezeték ugyanúgy gyilkos eszközként használható.

Biztosítókötél

gta5-biztosito-kotel

Jó néhány küldetésnél szükségünk lesz majd rá, hiszen ha házakon szernénk leereszkedni például vagy valahova átlengeni, akkor azt csak ezzel a biztosítókötéllel tudjuk végrehajtani.

Ejtőernyő

gta5 parachute ejtoernyo

A GTA San Andreas és a GTA 4 letölthető tartalmai után, a GTA 5-ben már alap (idézőjelben) fegyverként találkozhatunk majd az ejtőernyővel. Sok küldetéshez fog kelleni, de szórakozásnak sem utolsó.

Búvárruha

gta5-scuba-diving

Akárcsak az ejtőernyő, dupla idézőjeles fegyver, hiszen inkább ruhadarabnak számít, azonban a Rockstar Games utasítására ide kell sorolnunk. Küldetéshez, mókázáshoz akárcsak az ejtőernyő, elengedhetetlen. Ha pedig a víz alatt szeretnénk maradni hosszabb ideig, akkor szintén nemárt ha nálunk van.

Gázmaszk

gta5-gazmaszk

Ez is inkább ruhadarab mint fegyver, azonban mivel felvehető és néhány küldetéshez kötelezően kell, valamint az életünket is megmentheti, a fegyverek közé kell, hogy soroljuk.

Egyéb Tárgyak

gta5-laptop gta5-uveg

A GTA 5-ben már lehetőségünk lesz tényleg mindenféle tárgy felvételére a laptopoktól egészen a sörösüvegekig. Bármi kezünkbe akadó tárggyal borzalmas ütéseket mérhetünk ellenfeleinkre, melyektől meghalni ugyan nemfognak, de kiütni kitudjuk őket rendesen.

Kutyák

gta5-kutyak

A Grand Theft Auto V-ben már nemcsak konkrét fegyverekkel ölhetünk embert, hanem állatokkal is. Hűséges házi kedvenceinket ugyanis bármikor ráuszíthatjuk egy-egy nekünk nemtetsző rossz fiúra. A játék egyik leghíresebb kis kedvence Chop a Rottweiler. (képen)

 

A Fegyverrendszer


A Grand Theft Auto 5-ben egy merőben új fegyver választási rendszer várja majd a játékosokat, az eddigi sémával ugyanis szakított a fejlesztőcsapat és amíg az előző GTA részekben egyszerre vagy 10 különféle fegyver is lehetett nálunk, amik között váltogatva azok hirtelen főhőseink kezébe teremtek, a Grand Theft Auto 5-ben ezek száma 8 darabra korlátozódik majd, melyek között egy kör alakú panelen váltogathatunk majd, mellyel már találkozhattunk a Rockstar Games másik játékában, a Red Dead Redemption-ben is, vagy például az Ubisoft keze által elkészült Far Cry 3-ban is. Mint már írtam, a GTA 5-ben egyszerre maximum 8db fegyver lehet nálunk (ha az öklünket is számoljuk), melyek fajtái teljesen vegyesek, vagyis egyszerre akár 4 gépfegyver is nálunk lehet, még a GTA 4-ben például egy fajtából egyszerre csak egy fegyver lehetett nálunk és ha egy újat szerettünk volna felvenni, az előzőt el kellett dobnunk. Nos, itt már ilyenről szó sincs, teljes szabadságot kaptunk a fegyverekben, melyeknek a választópanele a következőképpen néz ki:

gta 5 weapon HUD

Továbbá újdonságnak számít majd a Grand Theft Auto sorozatban először debütáló, úgynevezett fegyverszerkesztési lehetőség, mely az előbb említett két játékban (Red Dead Redemption - Far Cry 3) szintén megtalálható. Ez magyarán annyit tesz, hogy a különféle fegyverekhez lesz lehetőségünk extra tulajdonságokat és tartalmakat vásárolnunk, ilyen például a lézercélzó, a megnövelt tölténytár vagy éppen a hangtompító. Ezek fegyverenként változnak, van amelyikhez egyiket, van amelyikhez a másikat és van olyan amelyikhez mindet megvásárolhatjuk majd. Természetesen az ilyen extra tartalmak ára is fegyverenként eltérő. Bemutatásnak elhoztuk a talán legnépszerűbbnek számító ilyen tartalmakat, a lézercélzót és a fegyverekre szerelhető lámpát:

lézercélzó gta5 fegyver lámpa gta5

 

Au |thor URL or e-mail address
 

GTA 5 Wiki

GTA 5 Wikipédia Oldal - GTAGames.hu

Legfrissebb hírek

GTA 5 Letöltések
GTA 5 Fórumok
Visszaszámláló

Grand Theft Auto 5 Visszaszámláló óra kép
(katt a képre)

Szavazás
Mit gondolsz, melyik főszereplővel fogsz majd a legtöbbet játszani a GTA 5-ben?
 
Vásárlás

gta5 előrendelés
PlayStation 3
Xbox 360
PC rendelés: hamarosan!

 
GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V
GTA 5 - Grand Theft Auto V
GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V GTA 5 - Grand Theft Auto V
IMPRESSZUM || KAPCSOLAT || HÍREK || -- GTA Games Network -- || LETÖLTÉSEK || RSS || HOPP: OLDAL TETEJE
.....................................................................................................................................................................................