Ezért készítse szakértő a weboldalad!
Szolgáltatás

Weboldal készítés: ezért hagyd szakértőre

Azok közül, akik online tervezik a vállalkozásuk terjeszkedését vagy csak online szeretnének ügyfeleket szerezni a jövőben, felmerülhet a kérdés: Miért ilyen drágák a weboldalak?

Emiatt sokaknak eszükbe jut az a megoldás, hogy miért ne lehetne a weboldalt maguknak elkészíteni. Továbbá rengeteg videó elérhető az interneten,így ez a megoldás eléggé kézzel fekvőnek tűnhet. Esetleg van az ismeretségi körben vagy a családban informatikában jártas vagy annak tűnő személy, aki olcsóbban dolgozik, mint egy erre szakosodott vállalkozó vagy cég. A fenti felsorolt megoldások sokaknak igen csábítóak, azonban érdemes elgondolkozni azon, hogy milyen minőséget kapunk egy nem szakértőtől.

Saját készítésű weboldalak

Nagyon sok vállalkozó első weboldalát anyagi megfontolás miatt saját maga készíti el. Természetesen ennek előnye, hogy szinte ingyen lesz egy weboldaluk, illetve másokkal nem kell egyeztetni elképzeléseiket.

A nagy hátránya viszont az, hogy amennyiben a vállalkozó nem jártas eléggé a weblapkészítésben, akkor nem fogja azt az eredményt kapni, amit szeretne. Ennek oka, hogy ez is egy önálló szakterület. Egy megbízható, profi webfejlesztő folyamatosan új weboldalakkal találkozik, ezért mindig képben lesz az aktuális trendekkel, mivel látott már többféle megvalósítást, ezért az oldal tartalmához legjobban illőt fogja ajánlani.

Webfejlesztő által  készített weboldalak

Lényegben ez azt jelenti, hogy egy hozzáértő szakember segítségével készül el a weboldalunk. Ideális esetben ez a szakember megnézi a weboldalunk témájában a konkurenciát is, hogy milyen megoldásokat használnak mások, mik azok amik működnek. Majd ezt követően tesz ajánlatot az új honlap elkészítésére. A tartalmat illetően továbbra is teljes kontrollunk lehet, mert a szerződéstől függően vagy mi biztosítjuk a tartalmat (szöveg és kép), vagy pedig a megbízott honlap készítő szakember tesz ajánlást, illetve készíti el számunkra. Az utóbbinál általában egy szövegíró írja a tartalmat, míg a készítő állítja össze az oldalt.

Összegzés

Természetesen mindenki találhat kevésbé költséges megoldást a weboldala elkészítésére, esetleg megcsinálhatja mindenki magának. Sajnos a valóságban az olcsóbb megoldások sokkal többe szoktak kerülni, mint ha legelsőre már egy megbízható weboldal készítő ügynökséget fogadnánk fel. Mint minden szakterületen, itt sem lehet megspórolni a munkát, ha valóban egy versenyképes oldalt szeretnék készíteni.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük