Hogyan spórolhatunk levegős hőszivattyú használatával?
Klímatechnika

Hogyan spórolhatunk levegős hőszivattyú használatával?

A levegős hőszivattyú működése

Miért válasszunk egyáltalán levegős hőszivattyút? Ezek a berendezésék minimális áram felhasználásával képesek az épületek fűtését-hűtését biztosítani.

A hőszivattyús rendszerek környezetbarátok, energiahatékonyak.

Megkülönböztetünk:

  • levegő-levegő
  • víz-levegő
  • víz-víz

hőszivattyús rendszereket. Ezek kombinált rendszerek. De vannak olyan rendszerek is, mint a levegős hőszivattyú, amely kizárólag egy forrásból nyeri az energiát, jelen esetben a levegőből.

A levegős hőszivattyú jól köthető napelemhez és napkollektorhoz is. Szinte bármilyen hőtermelő berendezéshez is alkalmazható.

Mitől energiahatékony?

A hőszivattyúkkal csökken a szén-dioxid-kibocsátás és csökken a fosszilis tüzelőanyagra való utaltság.

A levegős hőszivattyú minimális áramfelhasználással képes biztosítani a fűtést vagy a hűtést. Ezek a berendezések képesek nem csupán fűtésre, hűtésre, de melegvíz előállítására is.

A levegős hőszivattyú rendszerek a legtöbb meglévő berendezéshez, háztartásba integrálhatóak. Ám mindenképp érdemes a vásárlás és beszereltetés előtt felmérést készíttetni. Radiátorokhoz például nem igazán ajánlott a hőszivattyú, padlófűtéshez már könnyebb alkalmazni a levegős hőszivattyú rendszereket.

Hogyan válasszunk?

Ha nem tud választani, vagy nem biztos benne, mi a jó döntés, keresse fel a Klímagyár honlapját és kérjen ajánlatot még ma! A cég a termékek értékesítésén kívül foglalkozik mgé a berendezések tisztításával, karbantartásával és beszerelésével is. Válassza az energiahatékonyságot!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük