A GTA V. játékhoz elég egy használt business laptop?
Grand Theft Auto 5 Számítástechnika

A GTA V. játékhoz elég egy használt business laptop?

Mit jelent a business laptop?

            Ha használt notebookok között keresgélünk, gyakran szembe találhatjuk magunkat azzal a kifejezéssel, hogy business laptop. Mégis mit jelent ez? A business laptopok hosszabb távra szólnak, strapabíróbbak, hiszen üzleti felhasználásra készültek. Ezért általában nagyobb teljesítményűek, jobb anyagból készültek, akkumulátor idejük pedig hosszabb, hogy kibírjanak több időt is töltés nélkül.

Gamerek, játékkedvelők

            Felmerülhet a kérdés, hogy ezek a gépek elegendőek lehetnek-e játékra? Hiszen a gamerek legtöbbször nagy teljesítményigényű játékokat futtatnak. Ezek általában erős processzort, nagy RAM memóriát, jobb videokártyát igényelnek. A kérdés az, hogy a business laptopok és a gamerek igényei találkoznak-e valahol? Hiszen vannak kimondottan gamer laptopok is. Azonban ezek sokszor a gamerségük miatt túl vannak árazva. Többnyire azért is talán, mert világítanak, más hűtési programuk van, stb.

A GTA V. a sorozat legutóbbi tagja. Sok mozgással, sok vizuális ingerrel. A játékélményhez tartozik, hogy élő időben tudd követni a történéseket, ne legyenek elcsúszások, késések. Ehhez pedig jó minőségű hardver felépítés kell.

Ajánlott gépigény

Az ajánlott gépigény minimum egy Intel i5 3470 3,2Ghz-cel, minimum 8GB RAM-mal. A jobb élményért megéri a HDD helyett SSD-t választani, ugyanis gyorsabb és megbízhatóbb. Ma már nagyon sok SSD-vel felszerelt laptop között lehet válogatni, de ki is lehet cserélni a beszerelt HDD-t. A Videokártya minimum 4GB teljesítménnyel jó, ha fut. A képernyő felbontása sem utolsó. Illetve a billentyűzet kiosztása is fontos lehet.

Használt üzleti notebook azért lehet célszerű választani, mert általában jó minőségű, nagy teljesítményű géphez férhetsz hozzá akár 70%-kal olcsóbban. Legtöbbször a cégek csak újabbra cserélés miatt válnak meg használt notebookjaiktól. Nem azért, mert azok rosszul működnének.

A kijelző is számít

A használt üzleti notebook általában matt kijelzővel rendelkeznek, ami megfelelhet a játékhoz is, ugyanis a matt réteg miatt kisebb a tükröződés. Így kényelmesebb és élvezhetőbb lehet a játék.

Ha tehát úgy döntenél, hogy használt laptopot vásárolsz és szeretnél mindenképpen játszani majd rajta, nem foghatsz mellé egy business laptoppal. A Jebeto honlapján nézz körül és válaszd ki a száémodra legjobb konfigurációt a legjobb játékélményhez. A Jebeto garanciával adja laptopjait, így nyugodt szívvel jöhetsz el budapesti üzletükből, tudva, hogy bármikor fordulhatsz hozzájuk probléma esetén. Válaszd a Jebetot, válaszd a minőséget!

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük